Αποχαιρετήστε κύκλους και σακούλες στα μάτια με το υαλουρονικό οξύ

Τα μάτια λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής και γενικά το βλέμμα μας είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά μας, είναι ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν πως βλέπουμε τον εαυτό μας και πως μας βλέπουν οι άλλοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ακούσετε πως κάποιος είναι συμπαθής επειδή «έχει καθαρό βλέμμα» και άλλες παρόμοιες εκφράσεις. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση της περιοχής των ματιών όλοι – τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας – θα κάνουν ότι μπορούν για να το λύσουν το συντομότερο δυνατόν. Το κυριότερο και συχνότερο πρόβλημα που παρατηρείται στη περιοχή του προσώπου κοντά και γύρω στα μάτια, δεν είναι άλλο από τις λεγόμενες σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Με τον όρο σακούλες εννοούμε την χαλάρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια. Το σημείο εκείνο χάνει στη σφριγηλότατα του με αποτέλεσμα η βαρύτητα να τραβάει το δέρμα προς τα κάτω, δημιουργώντας ένα «σακούλιασμα». Οι σακούλες φυσικά δεν επηρεάζουν την όραση και την γενικότερη υγεία των ματιών και του προσώπου, απλά είναι αντιαισθητικές αλλάζουν την όψη του προσώπου, κάνοντας το άτομο να μοιάζει γερασμένο αλλά και κουρασμένο, σαν να μην έχει κοιμηθεί αρκετά και να είναι έτοιμο να το πάρει ο ύπνος. Συχνά η δημιουργία σακουλών συνοδεύεται και από την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Το πρόβλημα με τις σακούλες στα μάτια και τους μαύρους κύκλους είναι το γεγονός ότι οι αιτίες δημιουργίας τους είναι πάρα πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους, οπότε είναι και δύσκολο να προληφθούν. Ανάμεσα στις αιτίες συγκαταλέγονται το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η κούραση, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή. Πολλές φορές μάλιστα η εκδήλωση του φαινομένου οφείλεται σε συνδυασμό αιτιών και όχι σε μία συγκεκριμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος και η καλύτερη λύση είναι μια επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό για θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Με απλά λόγια, το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που παράγει ο οργανισμός και βοηθάει σημαντικά στο να μένει το δέρμα σφριγηλό και τεντωμένο. Το δέρμα χαλαρώνει και δείχνει γερασμένο επειδή με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει επαρκείς ποσότητες υαλουρονικού οξέος.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στη διάθεση τους ειδικά προϊόντα τα οποία τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν υαλουρονικό οξύ σε λεπτόρρευστη μορφή στις περιοχές στις οποίες παρατηρείται το πρόβλημα. Η όλη διαδικασία γίνεται σε μία συνεδρία, είναι ανώδυνη, τελειώνει γρήγορα και έχει άμεσα αποτελέσματα. Η θεραπεία απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου αλλά θα λέγαμε πως καλό είναι ο ασθενής να είναι περίπου 25 πριν να σκεφτεί να την κάνει.

Αποθεραπεία

Στην ουσία δεν υπάρχει αποθεραπεία αφού ο ασθενής φεύγει αμέσως από το γραφείο του πλαστικού και θα δει τα αποτελέσματα σχεδόν αμέσως. Μπορεί η περιοχή που θεραπεύτηκε να παρουσιάζει λίγη κοκκινίλα ή ένα ελαφρό πρήξιμο, αλλά αυτά θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την αποχώρηση από το ιατρείο. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες «παρενέργειες» ή ενοχλήσεις, δεν διαρκούν παραπάνω από μερικές ώρες το πολύ.

Που απευθύνεστε για την εν λόγω θεραπεία

Εδώ χρειάζεται και λίγη προσοχή. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται διάφοροι αισθητικοί και ινστιτούτα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να προσφέρουν θεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Μπορεί να πρόκειται για μία σχετικά απλή θεραπεία, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορεί να την εφαρμόσει ο οποιοσδήποτε. Για ένα εγγυημένα καλό και όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν πλαστικό χειρουργό και μάλιστα εξειδικευμένο.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό είναι να επισκεφθείτε το πλαστικοιχειρουργοι.com. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για τους πλαστικούς που δραστηριοποιούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Έτσι θα μπορέσετε να βρείτε όχι μόνο ποιοι είναι οι ειδικοί πλαστικοί χειρουργοί για κάθε επέμβαση στη περιοχή σας, αλλά μπορείτε να βρείτε και αυτούς που είναι πιο κοντά σε σας, πράγμα πολύ σημαντικό αφού η απόσταση παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μίας επέμβασης και στο τελικό αποτέλεσμα της.